Més de 1.500 visitants i 1.000 kg de tomàquets venuts a la XIII Fira del Tomàquet

Dilluns, 24 de juliol de 2023 a les 14:00

La 13a edició de la Fira del Tomàquet, celebrada aquest dissabte a Santa Eulàlia de Ronçana, ha portat xifres rècord: més de 1.500 persones van visitar la Fira, on es van vendre més de 1.000 kg de tomàquets.

Al llarg del dia van passejar-hi més de 1.500 persones vingudes d'arreu de Catalunya i unes 430 van participar de les diferents activitats, com les visites a l'hort de l'Espelt, els tastos, els tallers, el show cooking i el maridatge de cerveses, formatges i tomàquets. 

El Consell Comarcal i l'Ajuntament, organitzadors de la fira, i els productors han considerat un èxit aquesta edició, tant d'assistència com de vendes, ja que s'han venut més de 1.000kg de tomàquets. Les persones que han passat per la Fira van poder comprar tomàquets de varietats recuperades, així com d'altres productes de proximitat.

El conseller de Turisme, Àlex Valiente, va explicar que els paradistes "estan súper contents de tornar a la Fira", i va afegir “que un ajuntament aposti tan fort per un producte de proximitat per a nosaltres és molt important ". El regidor de Fires i Sector Primari de Santa Eulàlia, Manel Imedio, va destacar que ”s'ha hagut de dinamitzar diferent la Fira per poder-la celebrar en un sol dia”, en motiu de les eleccions de l'endemà. Imedio va parlar de l'èxit del show cooking de Bernat Iglesias celebrat diumenge de la setmana passada i va explicar que "és una Fira important que ha d'arribar cada vegada a més gent" i, per això, enguany s'ha apostat per reforçar la comunicació amb el canal d'Instagram propi (@firadeltomaquet).

Ricard Alcojor, de Llavors Orientals, va destacar que les varietats locals recuperades "suporten millor les altes temperatures i el canvi climàtic, ja que estan lligades a la terra del Vallès". Tot i així, Alcojor va afegir que per poder mantenir-ne la producció “s'han de cuidar tapant-les, perquè el problema és que les radiacions ara són més fortes".

La Fira del Tomàquet s'organitza amb la col·laboració de Llavors Orientals, Slow Food Vallès, El Molí d'en Vendrell i Gremi d'Hostaleria del Vallès Oriental, amb el suport de Diputació de Barcelona, Xarxa de Productes de la Terra, Turisme Vallès i Vall del Tenes Agrària.

A la pàgina de Facebook de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana es pot veure la galeria de fotos completa (Fotos d'Àngel Bravo).

   

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 15 "Vida terrestre", 12 "Consum i producció responsables" i 2 "Fam zero". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 25.07.2023 | 13:51