Quaranta-tres entitats del Vallès Oriental obtenen el distintiu Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere

Dimecres, 7 de febrer de 2024

Un total de 43 entitats del Vallès Oriental -ens públics i privats- han estat distingides amb el Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere de l’edició 2023, un distintiu que pretén fomentar les bones pràctiques en gestió sostenible al sector turístic.

El Compromís per a la Sostenibilitat Turística Comarques de Barcelona Biosphere és un projecte desenvolupat per la Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç que al Vallès Oriental gestiona el Consell Comarcal.

Garanteix la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics a partir de la certificació Biosphere de l’Institut de Turisme Responsable (ITR), membre de l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i adscrit al Global Sustainable Tourisme Council (GSTC) de la UNESCO. Es tracta d’una certificació pionera, basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030.

Les empreses i ajuntaments que volen aconseguir la distinció o renovar-la han de seguir una metodologia de treball conjunta i complir amb una sèrie de compromisos que passen per l’assistència a formacions presencials i també pel compliment de requisits obligatoris i opcionals per a cada sector.

La Taula de Sostenibilitat, que coordina el Consell Comarcal, cada any valora les tasques realitzades per les entitats i empreses vers el programa i decideix aquelles que passen a disposició de l’Instituto de Turismo Responsable que, mitjançant auditories, determina definitivament l’obtenció o renovació del segell.

De les 43 empreses que han obtingut la distinció, tres l’han assolit per primera vegada. Tot i que enguany s’ha certificat un nombre d’empreses i entitats una mica inferior a l’any passat -dos menys-, cada any augmenta el nombre d’empreses que s’adhereixen al programa. En ocasions baixa el nombre de certificacions degut a diferents casuístiques, però es tracta d’empreses amb un ferm compromís amb el programa i, per tant, mantenen la seva adhesió per assolir de nou la certificació l’any 2024.

L’entrega de distintius es farà el 15 de febrer de 10 a 12.30 h a Can Luna (La Garriga) a la Jornada Turisme Vallès 2024. Pel que fa a l’edició 2024 del distintiu, encara hi ha de termini fins a mitjans de març per inscriure’s a través del Servei de Turisme del Consell Comarcal.

 

https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/ODS.png Un dibujo de una cara feliz

Descripción generada automáticamente con confianza baja Un dibujo de una cara feliz

Descripción generada automáticamente con confianza baja Imagen que contiene Tabla

Descripción generada automáticamente Interfaz de usuario gráfica

Descripción generada automáticamente con confianza media Imagen que contiene Diagrama

Descripción generada automáticamente

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3 “Salut i benestar”, 8 “Treball digne i creixement econòmic”, 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”, 12 “Consum i producció responsables" i 17 “Aliança pels objectius”. El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 

Darrera actualització: 7.02.2024 | 12:02