S’inicia el programa de creixement i activació tecnològica del Projecte TTT

Dilluns, 13 de juny de 2022 a les 10:00
  • La iniciativa té com a objectiu donar suport a les empreses en la seva transformació digital.

Dijous passat es va iniciar el Programa de creixement i activació tecnològica per a les empreses de la cadena de valor de l’alimentació, organitzat a través del Projecte TTT. Aquesta iniciativa té com a objectiu donar suport a les empreses en la seva transformació digital i acompanyar-les durant el procés.

L’actuació ha estat dissenyada conjuntament amb les empreses de la cadena de valor de l’alimentació i s’ha iniciat amb la participació de 8 empreses, però està oberta a noves incorporacions. És un programa subvencionat valorat en 6.500€ i es portarà a terme entre els mesos de juny i novembre de 2022.

A través de la metodologia Learning by Doing, els assistents aprendran a gestionar la planificació de projectes de digitalització des de la vessant tecnològica, de talent i organitzativa.

En aquesta primera sessió grupal es va tractar la diagnosi i el pla de digitalització, i es va fer un diagnòstic bàsic 4.0 fins arribar al Business Model Canvas, el model de negoci actual. Les empreses participants compten amb posteriors sessions individuals en les quals descobriran les seves oportunitats de transformació digital i es farà un informe final de diagnosi i planificació.

La segona sessió conjunta es realitzarà el pròxim dijous 30 de juny, i en ella es parlarà de temes com l’adaptació i gestió de les persones, la cultura empresarial o l’atracció de talent i aprenentatge. Després es tornaran a fer els assessoraments individuals, que permetran conèixer la realitat actual de l’empresa i determinar les accions prioritàries a desenvolupar.

Finalment, el dia 21 de juliol tindrà lloc l’última jornada en la que es treballarà el pla de negoci per a la implantació del projecte prioritari d’incorporació de tecnologia. S’acabarà de nou amb les sessions individuals, en aquesta ocasió, amb els perfils líders dels projectes de digitalització.

Gràcies a aquesta metodologia, el programa és totalment adaptable a les necessitats particulars de cadascuna de les empreses.

Aquesta acció forma part del conjunt d’activitats i jornades que s’estan realitzant a través del Projecte Treball, Talent i Tecnologia amb l’objectiu d’aportar solucions per a la digitalització de les empreses i la formació de les persones en les tecnologies digitals i millorar així, el teixit empresarial de la comarca i la seva capacitat productiva.

Treball, talent i Tecnologia en la cadena de valor de l’alimentació del Vallès Oriental és un programa impulsat pel Consell Comarcal i Granollers Mercat i els ajuntaments de Bigues i Riells, Canovelles, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Lliça de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès, i està finançat per la Diputació de Barcelona. El projecte compta amb el suport de les organitzacions empresarials i sindicals que formen part de la Taula Vallès Oriental Avança (Pimec, UEI, CCOO, UGT).

L’objectiu del projecte és acompanyar la transformació digital de les empreses i la formació de les persones en les tecnologies digitals necessàries per implementar processos de millora en el teixit empresarial de la cadena de valor de negocis de l’alimentació.

Darrera actualització: 13.06.2022 | 10:43