Un 68,54% de les persones aturades a la comarca rep algun tipus de prestació per desocupació

Divendres, 28 de juliol de 2023

L’Observatori-Centre d’Estudis del Consell Comarcal ha elaborat una Nota informativa sobre prestacions per desocupació corresponent a juny de 2023. En termes generals, la progressiva millora dels indicadors de mercat de treball de la població propicia assolir a tots els àmbits territorials un grau de cobertura més elevat, que se situa en xifres similars a les assolides als anys 2011-2012.

El primer semestre de 2023, un 68,54% de les persones aturades a la comarca és preceptora d'algun tipus de prestació per desocupació.

Les dades de prestacions per desocupació del juny de 2023 mostren un lleuger augment del grau de cobertura, ja que el percentatge de persones en situació d'atur que no rep cap tipus de prestació se situa en poc més del 31%, una reducció de gairebé 3 punts percentual respecte el juny de 2022. Es consolida, així, la recuperació en l'àmbit de la protecció social, amb nivells de cobertura similars a les xifres registrades abans de 2019, i registrant percentatges similars a les de fa més de 10 anys (2011-2012).

Si amb les dades del segon semestre de 2020 s’observava com els efectes de la Covid19 i la destrucció del teixit productiu va fer que augmentés amb força el nombre de persones en situació d’atur i/o desocupació amb necessitat de rebre algun tipus de prestació, la millora del context ha propiciat tancar l'any amb un grau de cobertura més elevat ,derivada sobretot d'una reducció de l'atur important i un increment en les prestacions de tipus contributiu, que suposen el 38% del total de prestacions.

Els municipis amb una proporció més elevada de persones perceptores de prestacions per desocupació són municipis de dimensions mitjanes majoritàriament com Santa Maria de Martorelles, Figaró-Montmany o l'Ametlla del Vallès, que registren un grau de cobertura de les prestacions que superen el 80%. A la banda baixa, municipis com Canovelles, Fogars de Montclús, Tagamanent o Vilalba Sasserra, on gairebé 1 de cada 2 persones aturades no rep cap tipus de prestació.

 

https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/ODS.png  

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 1 “Fi de la pobresa”. El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 

Darrera actualització: 28.07.2023 | 12:10