Una jornada tractarà sobre sequera i turisme a la comarca

Dimarts, 14 de maig de 2024

El Servei de Turisme del Consell Comarcal convoca al sector turístic de la comarca a una jornada per parlar de l’afectació de la sequera al sector turístic i compartir bones pràctiques per a l’estalvi d’aigua.

La jornada està emmarcada en les accions de promoció i foment del turisme sostenible al Vallès Oriental que desenvolupa el Consell Comarcal. Tenint en compte la repercussió que el turisme pot tenir en el consum d’aigua i la situació de sequera que viu Catalunya, s’ofereix un espai al sector on conèixer la normativa, els recursos i eines per minimitzar el consum d’aigua.

La Jornada tindrà lloc a la seu del Consorci Besòs Tordera  i el proper 21 de maig, i comptarà amb la presència de persones expertes en gestió de l’aigua, així com empreses i ajuntaments que compartiran les seves experiències.

Amb un format participatiu, la jornada servirà com a Sessió Col·lectiva de Destinació per als participants del programa Compromís per la Sostenibilitat Biosphere.

Programa

10:00 h - Benvinguda i presentació de la jornada per part del Consell Comarcal

10:15 h - Ponència: “Repàs del marc actual de les polítiques i mesures d’estalvi d’aigua que afecten als municipis i al sector turístic del Vallès Oriental. Menció dels recursos disponibles: ajuts, materials de difusió, formació, etc.”

A càrrec de Toni Mas, tècnic d'Ecologia del Consorci Besòs Tordera

10:45 h - Ponència: “Exemples de bones practiques i estratègies de sostenibilitat i estalvi d’aigua implantades al sector turístic”

A càrrec de Lucía Gusmaroli, responsable de l'Àrea de Projectes Europeus del Catalan Water Partnership, i participant del projecte WAT’SAVEREUSE, un projecte internacional i interregional cofinançat pel programa LIFE de la UE on es va treballar la sensibilització del sector turístic sobre legislació, estalvi i reutilització d’aigua. El projecte, ja finalitzat, i que ha comptat amb socis com l’Agència Catalana de l’Aigua o la Fundació Eurecat, entre d’altres,  recopila un seguit de recursos i de casos d’èxit en l’estalvi d’aigua al sector turístic públic i privat que s’exposaran per tal d’inspirar i dotar d’eines al sector.

11:45 h - Torn de preguntes i Taula Rodona 

Partipen un tècnic de medi ambient de l’Ajuntament de Llinars del Vallès i una empresa Biosphere pendent de confirmar

12.15 h – Pausa-cafè

12:30 h - Dinàmica Networking

Intercanvi de bones pràctiques i idees aplicables a les empreses i entitats del Vallès Oriental.

13:00 h - Tancament de la jornada.

Les inscripcions encara són obertes

 

https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/ODS.png  Aplicación

Descripción generada automáticamente con confianza media Icono

Descripción generada automáticamente con confianza baja Imagen que contiene Tabla

Descripción generada automáticamente Interfaz de usuario gráfica

Descripción generada automáticamente con confianza media Imagen que contiene Diagrama

Descripción generada automáticamente

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 6 “Aigua neta i sanejament”, 9 “Indústria, innovació i infraestructures”, 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”, 12 “Consum i producció responsables” i 17 “Aliança pels objectius” . El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 

Darrera actualització: 14.05.2024 | 10:36