Convocatòria ajuts menjador escolar curs 2024/2025

Trobareu informació sobre la convocatòria i com emplenar la sol·licitud al següent document:

Fulletó informatiu per a famílies

 

Qui pot ser beneficiari/ària?

Alumnat matriculat en un centre educatiu del Vallès Oriental sostingut amb fons públics de Catalunya, en els cursos de segon i tercer dels ensenyaments de primer cicle d’infantil, en aquelles escoles de titularitat de la Generalitat on s’hagi implantat, i qualsevol dels cursos dels ensenyaments de segon cicle d’educació infantil i d’ensenyaments obligatoris, durant el curs corresponent a la convocatòria, sempre i quan no els pertoqui la gratuïtat del servei i compleixin els requisits establerts en les bases reguladores.

Quin és l'ajut? 

L’import de l’ajut s’aplica sobre el preu del cost del servei, que no podrà superar en cap cas el preu màxim establert pel Departament d’Educació.

Per al curs escolar 2024/2025 s’estableix un preu de 7,25€/alumne/dia per als centres amb una durada d’espai de migdia de 2 hores i mitja i 6,87 euros/alumne/dia per als centres amb una durada d’espai de migdia de 2 hores.

Qui pot presentar la sol·licitud?

Pare, mare, tutor/a legal o persona encarregada de la guarda i protecció dels infants o adolescents per a qui es sol·licita l’ajut.

On es presenta la sol·licitud?

La sol·licitud s'ha de presentar a l'Ajuntament de residència bé sigui presencial o telemàticament (Consulteu el procediment i condicions de recepció de sol·licituds establert a a l'Ajuntament de referència).

En els casos d'estar escolaritzat en una comarca diferent a la de residència:

  • Si l'alumne estudia en un centre escolar del Vallès Oriental, però resideix fora de la comarca, haurà de presentar la sol·licitud al municipi d'escolarització.
  • Si l'alumne resideix al Vallès Oriental, però va a un centre escolar fora de la comarca, haurà de presentar la sol·licitud a la comarca d'escolarització.

Quin és el termini?

Del 9 de maig de 2024 al 7 de juny de 2024, ambdòs inclosos.

També es preveuen sol·licituds sobrevingudes al llarg del curs però, en aquest cas, l’ajut no s’aplicarà amb caràcter retroactiu.

La resolució inicial de les sol·licituds presentades dins el termini inicial de presentació de sol·licituds, es preveu que es pugui aprovar entre la darrera setmana de juliol i abans de l’inici del curs escolar 2024/2025.

Quines dades es necessiten per omplir la sol·licitud?

  • DNI, NIE o passaport de tots els membres de la unitat familiar.
  • Dades personals: nom, cognoms, domicili, telèfon de contacte…
  • Número d’identificació de l’alumne (IDALU). En el cas que no  disposis del número en el moment de la sol·licitud podràs presentar-la igualment però degut a que és una dada obligatòria, l’ajut no es resoldrà fins que no aportis el certificat. A l’apartat d’instruccions per omplir la sol·licitud trobaràs enllaç a la pàgina web del Departament d’Educació on pots obtenir-lo electrònicament. 
  • Relació dels imports d’ajuts d’urgència social i dels ingressos no tributables o exempts percebuts durant l’any 2023, si és el cas. A l’apartat d’instruccions per omplir la sol·licitud trobaràs més informació sobre com fer constar aquests ingressos.
  • Signatura de tots els membres de la unitat familiar.

 

Instruccions

 

Quina documentació s'ha d’adjuntar?

Si s'ha autoritzat la consulta de les dades entre administracions públiques no s'ha de presentar cap dels documents consultables especificats en les bases reguladores i la sol·licitud.

Si no s'ha autoritzat la consulta de les dades entre administracions, s'haurà d’aportar la documentació acreditativa corresponent.

Si en la darrera convocatòria ja vau presentar al vostre Ajuntament de referència la documentació obligatòria i/o complementària corresponent i aquesta segueix sent vàlida, no caldrà adjuntar de nova (conveni o sentència de divorci o separació, documentació acreditativa de la representació legal o acolliment, certificat acreditatiu de la distància i/o l’IDALU de l’alumne/s).

A l’article 6. Documentació de les bases reguladors dels Ajuts Individuals de Menjador per al curs 2024-2025 i al model de sol·licitud hi ha la relació de la documentació obligatòria i complementària.

 

Preguntes freqüents

 

Contacte en cas de dubte:

Podeu fer la consulta l'Ajuntament de referència.

També podeu contactar amb nosaltres per mitjà del correu electrònic: ajutsdemenjador@vallesoriental.cat

 

Model de sol·licitud (Millor omplir el model de l'ajuntament de residència)

 

Novetats:

Com a novetats principals per a la convocatòria dels ajuts individuals de menjador per al curs 2024/2025 destaquen les següents:

  • Augment de l’import de la unitat de consum que s’aplica a l’hora de determinar el llindar de renda familiar anual en funció dels membres computables de la unitat familiar.
  • Augment de l’import d’algunes de les deduccions que s’apliquen a l’hora de determinar el llindar de renda familiar anual.