Obert el termini per a la presentació de sol·licituds per als ajuts de menjador escolar del curs 24/25

Dijous, 9 de maig de 2024

Des d’avui, 9 de maig, i fins el 7 de juny, ambdós inclosos, roman obert el termini per presentar les sol·licituds d’ajuts individuals de menjador escolar per al curs 2024/2025, que atorga la Generalitat i gestiona el Consell Comarcal. Les sol·licituds s’han de presentar a l’ajuntament de residència.

Poden ser persones beneficiàries els/les alumnes matriculats en un centre educatiu del Vallès Oriental sostingut amb fons públics de Catalunya, en els cursos de segon i tercer dels ensenyaments de primer cicle d’infantil, en aquelles escoles de titularitat de la Generalitat on s’hagi implantat, i qualsevol dels cursos dels ensenyaments de segon cicle d’educació infantil i d’ensenyaments obligatoris, durant el curs corresponent a la convocatòria, sempre i quan no els pertoqui la gratuïtat del servei i compleixin els requisits establerts en les bases reguladores.

L’import de l’ajut s’aplica sobre el preu del cost del servei, que no podrà superar en cap cas el preu màxim establert pel Departament d’Educació.

Per al curs escolar 2024/2025 s’estableix un preu de 7,25€/alumne/dia per als centres amb una durada d’espai de migdia de 2 hores i mitja i 6,87 euros/alumne/dia per als centres amb una durada d’espai de migdia de 2 hores.

Poden sol·licitar els ajuts individuals de menjador les persones progenitores, les persones tutores legals o les persones encarregades temporalment o definitivament de la guarda de les persones beneficiàries.

La sol·licitud s'ha de presentar a l'Ajuntament de residència bé sigui presencial o telemàticament (Consulteu el procediment i condicions de recepció de sol·licituds establert a a l'Ajuntament de referència).

En els casos d'estar escolaritzat/da en una comarca diferent a la de residència:

  • Si l'alumne estudia en un centre escolar del Vallès Oriental, però resideix fora de la comarca, haurà de presentar la sol·licitud al municipi d'escolarització.
  • Si l'alumne resideix al Vallès Oriental, però va a un centre escolar fora de la comarca, haurà de presentar la sol·licitud a la comarca d'escolarització.

També es poden presentar sol·licituds sobrevingudes al llarg del curs, les quals es resolen retroactivament des de la data de registre d’entrada de la sol·licitud

Com a novetats principals per a la convocatòria dels ajuts individuals de menjador per al curs 2024/2025 destaquen:

  • Augment de l’import de la unitat de consum que s’aplica a l’hora de determinar el llindar de renda familiar anual en funció dels membres computables de la unitat familiar.
  • Augment de l’import d’algunes de les deduccions que s’apliquen a l’hora de determinar el llindar de renda familiar anual.

En cas de dubte es pot contactar amb l’ajuntament de referència o amb el Consell Comarcal: ajutsdemenjador@vallesoriental.cat

Tota la informació està al web del Consell Comarcal: Convocatòria ajuts menjador 24/25

 

https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/ODS.png Un dibujo de una caricatura

Descripción generada automáticamente con confianza baja Imagen que contiene Aplicación

Descripción generada automáticamente

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 1 "Fi de la pobresa" i 2 "Fam zero". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 9.05.2024 | 10:20