El programa TTT ja ha ajudat a la digitalització de 45 empreses i 35 persones treballadores

Dimecres, 22 de febrer de 2023
  • El programa, que impulsa el Consell Comarcal i Granollers Mercat, ja prepara noves propostes per al 2023.

El programa Treball, Talent i Tecnologia (TTT) Vallès Oriental, que estaba previst desenvolupar els anys 2021 i 2022, allarga la seva continuïtat durant la primera meitat del 2023. El programa, que impulsa el Consell Comarcal i Granollers Mercat, ja prepara noves propostes per millorar la digitalització d'empreses i persones treballadores de la cadena de valor de l’alimentació.

Des de la seva posada en funcionament, 88 empreses de la comarca han participat en alguna de les seves accions, de les quals 45 han passat per un procés de digitalització. Pel que fa a les persones treballadores, 79 han passat pels SLO per rebre assessorament, de les quals 35 han participat a diferents formacions per millorar les seves capacitats digitals.

Entre les accions amb empreses desenvolupades en dos anys, destaca la diagnosi de la cadena de valor de l’alimentació i del grau de maduresa digital d’empreses i de persones usuàries dels SLO, 3 jornades de Solucions 4.0 per al sector de l’alimentació, suport a la digitalització d’empreses d’horta, i suport a l’optimització de les rutes logístiques dels productors i productores agroalimentàries del territori.

També s’ha creat una base de dades de 250 empreses tecnològiques del Vallès Oriental amb l’objectiu de conèixer les solucions tecnològiques que s’ofereixen des de la comarca  i fer propostes de proximitat. Les adhesions a aquest directori d’empreses encara estan obertes i es gestionen des de l’Àrea de Desenvolupament Local del Consell Comarcal.

A més, 8 empreses estan participant actualment en un “Pla de creixement i activació tecnològica: acompanyament transversal per a la millora de la digitalització, la gestió del talent i l’administració dels negocis de la cadena de valor de l’alimentació” que finalitza el juny de 2023.

Pel que fa a les accions destinades a persones usuàries dels SLO, s’han fet formacions per a la millora del grau de digitalització per a personal administratiu  i per a personal operari.

Per a l’any 2023 hi ha previst celebrar jornades i tallers sobre ciberseguretat, el cicle de la dada, transició en l’estil de lideratge empresarial o tendències ocupacionals.

També es continuarà amb la prospecció d’empreses, per eixamplar el radi d’acció del programa i es continuarà col·laborant amb la Fira Guia’t 2023, en l’orientació a joves i en el foment de les vocacions STEM, amb especial èmfasi en el públic femení, per tal de revertir la infra-representació de dones professionals al camp científic-tecnològic.

Treball, talent i Tecnologia en la cadena de valor de l’alimentació del Vallès Oriental és un programa impulsat pel Consell Comarcal i Granollers Mercat i els ajuntaments de Bigues i Riells del Fai, Canovelles, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Lliçà de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès. El projecte compta amb el suport de les organitzacions empresarials i sindicals que formen part de la Taula Vallès Oriental Avança (Pimec, UEI, CCOO, UGT).

Té un pressupost de 513.759,04€, i està finançat per la Diputació de Barcelona en el marc del Pla de concertació “Xarxa de Governs Locals 2020-2023”.

Darrera actualització: 22.02.2023 | 14:36