Una vintena de petites empreses agràries es beneficien del Programa de suport a la digitalització del Projecte TTT

Dijous, 27 d’octubre de 2022
  • El programa té un valor estimat de 1.100€ per empresa beneficiària i busca millorar la seva competitivitat acompanyant-les en la seva la transformació digital.

Aquest mes s’ha iniciat el “Programa de suport a la digitalització de petites empreses agràries del Vallès Oriental”, que forma part de les activitats del Projecte Treball, Talent i Tecnologia a la Cadena de Valor de l’Alimentació al Vallès Oriental. 

Aquest programa té un valor estimat de 1.100€ per empresa beneficiària i un dels seus objectius és aconseguir millorar el control dels processos de producció, facturació, quadern d'explotació, control de traçabilitat mitjançant l’eina de digitalització Hortagest -un programa dissenyat i pensat per a pagesos tècnics i empreses del sector de l’horticultura, que busquen una manera ràpida i efectiva de gestionar qualsevol procés de la seva producció-. Durant tot el programa, els participants tindran accés al software, 5 sessions de formació grupal de l’eina, 5 hores d’acompanyament personalitzat per a l’entrada de dades i pràctica i suport i assessorament il·limitat. En finalitzar-lo, les empreses milloraran la seva competitivitat i el control de processos, a més d’estalviar el temps que dediquen a la gestió empresarial i en l’ús de paper.

El seu contingut s’ha dissenyat d’acord amb les aportacions de les empreses assistents a les sessions de diagnosi de necessitats i cocreació d’actuacions. Aquesta característica és una de les més valorades pels participants, ja que asseguren que d’aquesta manera saben que el contingut de la jornada és totalment aprofitable per a les seves empreses. 

De moment ja s’han celebrat dues jornades, on han assistit una vintena de professionals del món de l’horticultura. A les jornades s’utilitza la metodologia Learning by doing (aprendre fent). Les altres jornades se celebraran els dies 8, 15 i 22 de novembre a Can Muntanyola.

Treball, talent i Tecnologia en la cadena de valor de l’alimentació del Vallès Oriental és un programa impulsat pel Consell Comarcal i Granollers Mercat i els ajuntaments de Bigues i Riells, Canovelles, Figaró-Montmany, les Franqueses del Vallès, la Garriga, Lliça de Vall, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Parets del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès, i està finançat per la Diputació de Barcelona. El projecte compta amb el suport de les organitzacions empresarials i sindicals que formen part de la Taula Vallès Oriental Avança (Pimec, UEI, CCOO, UGT).

L’objectiu del projecte és acompanyar la transformació digital de les empreses i la formació de les persones en les tecnologies digitals necessàries per implementar processos de millora en el teixit empresarial de la cadena de valor de negocis de l’alimentació.

Darrera actualització: 27.10.2022 | 10:27