El Consell Comarcal obté el reconeixement AOC als ens que destaquen en la transformació digital i govern obert

Dijous, 30 de març de 2023
  • Aconsegueix la segona posició en la categoria de consells comarcals de més de 50.000 habitants.

El Consell Comarcal ha obtingut per primer cop el Reconeixement Administració Oberta, els guardons que el Consorci AOC (Administració Oberta de Catalunya) atorga cada any als ajuntaments i consells comarcals que han destacat en la transformació digital de la seva relació amb la ciutadania i en la seva gestió interna.

Ahir a la tarda els ens capdavanters en transformació digital i govern obert van recollir els reconeixements corresponents a la VIII Edició, de l’any 2022, en l’acte celebrat a Manresa. El president Emilio Cordero va recollir el reconeixement del Consell Comarcal del Vallès Oriental, que ha obtingut la segona posició en la categoria de consells comarcals de més de 50.000 habitants.

Enguany, han estat guardonats 88 ens locals catalans repartits en diferents categories d’acord amb el nombre d’habitants dels ens i la seva naturalesa.

Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital (IMD) que elabora l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals.

L’Índex de Maduresa Digital considera les tres dimensions més importants de la transformació digital de les administracions locals: la implantació dels serveis digitals que permeten a la ciutadania exercir els seus drets digitals, l’activitat dels serveis digitals de tramitació amb la ciutadania, gestió interna i interoperabilitat, i la implantació dels principis de govern obert.

D’aquesta manera les administracions locals tenen a la seva disposició informació rigorosa per conèixer el seu estat de situació, els seus punts forts i els àmbits de millora. També es poden fer comparacions amb altres administracions similars o bé amb les que lideren la transformació digital.

Darrera actualització: 26.07.2023 | 14:07