La 14 edició de la Fira Lliga't a la Terra tanca amb 22.000 planters venuts

Dimarts, 23 d’abril de 2024

Un total de 1000 persones han passat per la Fira Lliga't a la Terra de Santa Eulàlia de Ronçana d'aquest dissabte. 

Al voltant de 1.000 persones van passar aquest dissabte per la Fira Lliga’t a la Terra i Mercat del Planter, celebrada al Centre Cívic la Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana, i organitzada pel Consell Comarcal i l’Ajuntament. Durant tot el dia es van poder visitar les 11 parades de productes de proximitat, el tradicional mercat de planter i les diferents activitats programades.

En total es van vendre gairebé 22.000 planters, la majoria de tomaqueres. Concretament es van vendre 11.500 planters de tomaqueres (7.500 encarregades online i 4.000 venudes directament a la Fira). I els productors van encarregar altres 8.100 planters que recolliran a finals de mes. També es van vendre 3.000 planters d’altres hortalisses porros, enciams, remolatxes, albergínies i pebrots. 

Les activitats de la Fira van tenir molt bona acceptació. El taller d’aprofitament d’aliments, a càrrec de Pep  Salsetes, va comptar amb més de 30 participants, i a la xerrada sobre les plantes perennes va rebre 50 participants. Les activitats familiars van ser les més exitoses: l'espectacle infantil va acollir a 50 nens i nenes i l'espectacle de màgia va ser gaudit per més d'una setantena de vallesans i vallesanes.  El dinar popular, ofert pel restaurant Can Candelich va vendre els 120 tiquets disponibles. 

Com sempre, una de les activitats més valorades és la visita a l’hort de l’explotació El Molí d’en Vendrell, on l’Associació Llavors Orientals disposa de terres per cultivar les varietats locals i especialment els tomàquets que es podran tastar a la Fira del Tomàquet que es farà al juliol.

A la fira hi han col·laborat la Diputació de Barcelona, Llavors Orientals, i El Molí d'en Vendrell.

   

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 2 "Fam zero", 12 "Consum i producció responsables" i 15 "Vida terrestre". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS

Darrera actualització: 23.04.2024 | 13:26