Seixanta-sis productors artesans del Vallès Oriental, en un sol ‘clic’

Dimecres, 28 de setembre de 2022 a les 12:00
 • El nou catàleg online de productors artesans apropa productors i elaboradors a les cuines dels restaurants i de les llars.

Ahir a la tarda es presentava a Can Ribas de les Franqueses del Vallès el “Catàleg de productors artesans del Vallès Oriental”, elaborat pel Consell Comarcal amb el suport de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona.

El Catàleg inclou informació de 66 productors amb referències als distintius de qualitat i els productes destacats que es poden comprar.

El nou catàleg actualitza els productors i artesans que sortien a l’anterior, que s’havia presentat el 2015, amb 25 noves incorporacions, per oferir una eina més àgil i propera que ajudarà a donar a conèixer al comerç i la restauració la varietat de productes de molta qualitat que es produeixen i s’elaboren a la comarca, a la vegada que també s’apropa i es posa en contacte d’una manera directa i ràpida el col·lectiu dels productors amb el col·lectiu dels cuiners, els restaurants i les botigues especialitzades per facilitar que, de forma ràpida i directa, els productors i elaboradors puguin vendre el seu producte directament i sense intermediaris.

Es pot consultar al Web del Consell Comarcal, al Web turismevalles.com, i al Blog Els productes del Vallès Oriental. També existeix la possibilitat de descarregar-lo en format pdf.

Els productes es poden trobar per categories:

  • Begudes (vins, caves i cerveses)
  • Carn fresca i embotits
  • Pa, pastes i ous
  • Fruits secs
  • Productes d’horta i del camp
  • Làctics
  • Pastisseria i xocolateria
  • Oli Vera del Vallès
  • Conserves
  • Associacions de productors

I també es poden trobar agrupats per productes amb denominació d’origen, els productes tradicionals  i els segells i distintius de qualitat.

El Catàleg també inclou una breu presentació de l’empresa de cada productor –tots els productors i elaboradors que surten formen part de la Xarxa Productes de la Terra- quin producte tenen, el contacte, les xarxes socials i quins serveis ofereixen (visites guiades, parades a mercats setmanals o a fires, etc).

També s’ofereix un mapa interactiu de la comarca amb la informació dels productors de cada municipi i agrupats per famílies.

El conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente, va fer la presentació del catàleg acompanyat d’una representació dels productors que hi surten. Valiente va reflexionar sobre el fet que, tot i que hi ha més productors que en la primera versió del catàleg, “alguns productors no surten per diversos motius com la jubilació, han deixat de ser productors, o per motius personals o familiars, però d’altres ja no surten perquè, tot i intentar-ho durant algun temps, no han acabat de ser una empresa viable i han hagut d’abandonar aquesta activitat i això ens confirma la feblesa d’aquest sector i la necessitat de suport per part de tothom si volem que la nostra comarca continuï tenint explotacions agràries”, va comentar.

El Consell Comarcal, amb el suport de la Xarxa Productes de la terra de la Diputació de Barcelona, treballa per donar suport econòmic i social al teixit productiu local i al petit productor artesanal, a través de la difusió del consum del producte local i de qualitat que s’elabora al Vallès Oriental.

 

 

Darrera actualització: 28.09.2022 | 13:59

Enllaços

Imatges