Gemma Font, guanyadora del Premi Talent jove 2021

Dilluns, 23 de maig de 2022
  • El premi posa en valor els/les joves vallesans que destaquen en algun tipus de sector o d’activitat.

Gemma Font, de Tagamanent, ha estat la guanyadora de la tercera edició del Premi Talent Jove, corresponent a l’any 2021, que atorga el Consell Comarcal en col·laboració amb Premsa d’Osona SA, emmarcat en el premi “Vallesà de l'Any”.

El premi vol posar en valor els i les joves vallesans que destaquen en qualsevol tipus de sector o d’activitat a la comarca o al món, sense cap tipus de restricció en quant a l’àmbit (esportiu, musical, emprenedoria, ensenyament, voluntariat, activisme ...).

La guanyadora es va conèixer en el transcurs de la gala al premi Vallesà de l’any, que es va celebrar divendres al vespre al Teatre Auditori de Bigues i Riells del Fai. El premi s’atorga conjuntament amb el premi vallesà de l’any, que dona El 9 Nou i que va guanyar Imad Benhessou, i talent territorial, que atorga Pimec i que va guanyar Thermowaste.

El guardó el va recollir el seu oncle, Jaume Font, ja que la Gemma estava concentrada amb el Barça femení a Torí per a la final de la Lliga de Campions.

Gemma Font, ha aconseguit el seu somni de jugar a futbol i guanyar els títols internacionals de més prestigi, superant moltes barreres, prejudicis i discriminacions masclistes. Comença a jugar a futbol a l'escola i amb 8 anys era l'única nena que jugava a l'equip del Figaró, en una pista de sorra. Als 10 anys, quan ja no era possible seguir en un equip mixt, la Gemma continuava demostrant la seva vàlua i la seva resolució de jugar a futbol. El pare va veure la fermesa de la Gemma i va decidir donar-li suport, creant un equip femení a Aiguafreda. Amb 11 anys ja rebia una segona oferta del Barça per incorporar-se al Club. Amb l'edat mínima necessària (15 anys acabats de fer) ja tenia un lloc reservat per ella al filial del Barça (Barça B). Mentre tenia 16-17 anys la van anar cridant per jugar amb el primer equip progressivament, per finalment passar a entrenar definitivament i formar part del primer equip amb només 18 anys. En una primera fase, combinava els entrenaments de l'equip principal amb els partits del Barça B. Actualment, amb cada cop més partits sencers jugats, és la tercera portera del Barça femení, que va ser escollit el millor equip femení del món el 2021 i amb el que la Gemma ha guanyat: una Lliga de Campions (2020-2021), tres lligues espanyoles (2019-20, 2020-2021, 2021-2022), dues Copes Catalunya (2018-19, 2019-20) i dues Copes espanyoles (2019-20, 2020-21) i una Supercopa d'Espanya (2019-2020). Actualment, després d'un curs pont, estudia, al ritme que li permeten els viatges i la seva professió, un grau en Farmàcia.

En total hi van haver 9 candidats i candidates proposats pels ajuntaments de Sant Celoni, Cànoves i Samalús, Parets del Vallès, Tagamanent, Llinars del Vallès, Montornès del Vallès, Sant Esteve de Palautordera i Vallromanes.

La segona edició del premi la va guanyar Marc Fuentes, de Montornès del Vallès i proposat per Vilanova del Vallès. La primera edició del premi la va guanyar Anna Martínez, de Sant Fost de Campsentelles.

Darrera actualització: 23.05.2022 | 11:03