Què busca l’empresa en una candidatura?

Dijous, 7 d’octubre de 2021
  • L'empresa Hidrocolor empodera els participants del programa d'ocupació Talents en Potència amb una xerrada motivacional.

Què busca l’empresa en una candidatura?

Aquest ha estat l’eix central de la xerrada motivacional que s’ha dut a terme aquesta setmana a les instal·lacions de Can Ribas, a les Franqueses del Vallès.

L’activitat ha anat adreçada a totes les persones que participen al programa d'ocupació Talents en Potència. L’acte ha estat impartit per en Josep Moré i la Lidia Soler, el director i la responsable de recursos humans de l’empresa Hidrocolor, SL, de Llinars del Vallès.

Quan una persona busca feina és important el coneixement d’un mateix, però també del mercat laboral. Conèixer les empreses que ens envolten i saber què busquen i què valoren facilita el procés i afavoreix la inserció laboral. Josep Moré i Lidia Soler han desvelat en aquesta xerrada tots els secrets entorn a aquesta qüestió. Han explicat la transformació de la indústria i també què valoren en els treballadors o, més ben dit, col·laboradors; l’empresa ja no busca persones que només treballin, sinó que col·laborin, que participin dels seus objectius i valors, que puguin aportar i enriquir a l’empresa. Han destacat el valor de l’excel·lència, el qual ens empeny a fer les coses cada dia millor, a la superació personal i professional per tal d’assolir uns bons resultats. 

Els i les participants a la xerrada han valorat molt positivament la sessió, així com l’empenta emocional i psicològica que han sabut transmetre els ponents.

El projecte “Talents en Potència”, impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, el gestiona a la comarca el Consell Comarcal i està cofinançat pels ajuntaments de la comarca on es desenvolupa, ofereix itineraris personals d’inserció a un total de 60 persones (amb discapacitat i beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania). El programa “Talents en Potència” és vigent des de l’any 2018 i depèn del cofinançament dels ajuntaments per poder seguir renovant-se anualment.

Es tracta d’un programa de seguiment i acompanyament individualitzat per afavorir i potenciar la millora de l’ocupabilitat de les persones participants i atendre les necessitats reals de les empreses.

Concretament es fa orientació laboral a persones dels municipis de Santa Maria de Palautordera, Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Figaró-Montmany, Aiguafreda, Cànoves i Samalús, Cardedeu, les Franqueses del Vallès, Lliçà d’amunt, Lliçà de Vall, Santa Eulàlia de Ronçana, Montornès del Vallès, La Roca del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles i Sant Feliu de Codines.

L’objectiu de “Talents en potència” és treballar de manera molt personalitzada amb persones que corren risc d’exclusió social, reforçant l’orientació i facilitant la seva inserció laboral en l’empresa ordinària, oferint a l’empresa la possibilitat d’incorporar persones en pràctiques professionals no remunerades i/o contracte laboral.

Darrera actualització: 7.10.2021 | 15:02