Quart Speed Dating entre empreses de la comarca i participants del programa “Talents en Potència”

Dijous, 23 de setembre de 2021 a les 15:00
  • S’han posat en contacte 13 participants i 4 empreses.

El Consell Comarcal va celebrar ahir la quarta edició de l’Speed Dating que ha permès posar en contacte 4 empreses de la comarca amb necessitats de contractació i 13 participants del programa “Talents en Potència” en situació de recerca de feina. L’acte es va dur a terme a les instal·lacions de Can Ribas, a les Franqueses del Vallès.

Aquesta ha estat la segona convocatòria d’aquest any, degut als bons resultats obtinguts a l’anterior i al interès que desperta entre els participants. Es tracta d’un sistema molt atractiu per a les empreses, ja que els permet conèixer diferents perfils de treballadors i treballadores en una sola jornada, podent captar els talents que els interessin per a futures entrevistes amb més profunditat. Per a les persones que fan recerca de feina és una gran oportunitat per donar-se a conèixer i poder presentar les seves candidatures d’una forma més qualitativa.

En aquesta ocasió les empreses participants han estat COMERCIAL A92 PARTS SL, LA PERLA PRODUCTES ALIMENTARIS, MECÀNICA P.J. MADAULA SA I RANDSTAD. Les empreses han valorat aquesta jornada amb un 9’5 i la totalitat de les empreses considera que ha entrevistat, com a mínim, un perfil que contractaria per a la seva empresa. Per la seva part, les persones que cerquen feina han valorat que aquesta experiència els ha permès adquirir competències que els servirà en el seu procés de recerca de feina i la totalitat dels participants considera que tornaria a repetir l’experiència.

El programa “Talents en Potència”, que porta a terme el Consell Comarcal, està impulsat pel Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya i cofinançat pels ajuntaments de la comarca on es desenvolupa i ofereix itineraris personals d’inserció a un total de 60 persones (amb discapacitat i/o beneficiàries de la Renda Garantida de Ciutadania). Aquest programa és vigent des de l’any 2018 i depèn del cofinançament dels ajuntaments de la comarca per poder seguir renovant-se anualment.

Es tracta d’un programa de seguiment i acompanyament individualitzat per afavorir i potenciar la millora de l’ocupabilitat de les persones participants i atendre les necessitats reals de les empreses.

Concretament es fa orientació laboral a persones dels municipis de Santa Maria de Palautordera, Llinars del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Figaró-Montmany, Aiguafreda, Cànoves i Samalús, Cardedeu, les Franqueses del Vallès, Lliçà d’amunt, Lliçà de Vall, Santa Eulàlia de Ronçana, Montornès del Vallès, La Roca del Vallès, Sant Fost de Campsentelles, Martorelles i Sant Feliu de Codines.

L’objectiu de “Talents en potència” és treballar de manera molt personalitzada amb persones que corren risc d’exclusió social, reforçant l’orientació i facilitant la seva inserció laboral en l’empresa ordinària, oferint a l’empresa la possibilitat d’incorporar persones en pràctiques professionals no remunerades i/o contracte laboral.

Darrera actualització: 28.09.2021 | 09:13