El Consell Comarcal posa en marxa un programa per a l’habilitació professional de persones amb experiència en atenció a la dependència

Dilluns, 1 de març de 2021 a les 12:00
  • El programa QualifíSAD posa a disposició un servei d’orientació i acompanyament per fer el tràmit d’habilitació.

El Consell Comarcal ha posat en marxa el programa QualifíSAD, dirigit a aquelles persones que tenen experiència laboral acreditable en l’atenció a la dependència, però que no disposen de la titulació oficial per poder ser contractades.

Es tracta d’un servei d’orientació i acompanyament per fer el tràmit d’habilitació, ja sigui excepcional o provisional. Els servei és gratuït i està obert a qualsevol persona resident a la comarca, estigui treballant o no, interessada en habilitar-se o bé en obtenir informació per treballar en el sector d’atenció a les persones amb dependència, tant en institucions residencials com en el servei d’atenció domiciliària (SAD).

L’envelliment progressiu de la població i la crisi sanitària actual provocada pel coronavirus, han ocasionat una gran demanada de professionals d’aquest sector, que en el seu defecte, ha suposat la contractació de moltes persones sense titulació.

Totes aquestes persones que actualment estan treballant, o bé que disposen d’experiència laboral prèvia abans de 31 de desembre de 2017, poden acollir-se a aquesta habilitació, que pot ser excepcional o provisional, en funció del temps d’experiència laboral. En cas de ser provisional, les persones habilitades es comprometen a obtenir la titulació oficial abans del 31 de desembre de 2022.

L’any 2019 la Generalitat de Catalunya va publicar una Ordre que permetia a les persones sense titulació, però amb experiència en el sector, poder habilitar-se per a l’exercici professional. El termini per habilitar-se finalitzava el 31 de desembre de 2020, però el passat mes de novembre es va publicar una nova Ordre que ampliava aquest termini fins a 31 de desembre de 2021.

Des del Pla de Reactivació Econòmica impulsat per la Taula Vallès Oriental Avança, es vol donar una empenta al sector d’atenció a la persones amb dependència, i per aquest motiu es va decidir posar en marxa aquest programa.

Dins el marc del QualifíSAD s’ha elaborat la “Guia per a la qualificació professional en SAD, que es pot descarregar.

Les persones interessades poden adreçar-se al Consell Comarcal a través del formulari de contacte al mateix web, o bé escriure un correu electrònic a pladereactivaciovo@vallesoriental.cat o al telèfon 667 853 230.

Aquest programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE.

Darrera actualització: 09.09.2021 | 09:41