Finalitza l’obra de millora de la xarxa d’abastament d’aigua potable en un sector de Santa Maria de Martorelles

Dimecres, 22 de febrer de 2023
  • L’Oficina Tècnica del Consell Comarcal ha fet el projecte i la direcció d’obra per encàrrec de l’Ajuntament.

Aquesta setmana ja ha finalitzat les obres d’anellat de la xarxa d’abastament d’aigua potable de Santa Maria de Martorelles entre el Camí de Can Girona i el Cementiri, de les quals el Servei Comarcal d’Oficina Tècnica del Consell Comarcal (SCOT) s’ha encarregat de la redacció del projecte i de a direcció facultativa,  així com de la coordinació de la seguretat i salut d’aquesta actuació, per encàrrec de l’Ajuntament.

L’àmbit de l’actuació del projecte ha estat al camí Antic de Santa Maria de Martorelles, al tram comprès entre el Cementiri Municipal fins a al carrer del Camí de Can Girona,, passant pel límit de la finca de Can Girona.

L’actuació tenia com a objectiu millorar el sistema d’abastament, donat que el 40% de les 387 persones abonades a la xarxa d’abastament d’aigua potable del municipi estan situades a la zona del Camí de Can Girona i el barri Colomer, i depenien del subministrament a través d’una única canonada per gravetat, que segueix el traçat de la carretera BV-5006, procedent del dipòsit de titularitat d’ATLL situat al Bosc de Can Sunyer, amb una capacitat de 300 m3, que dona servei a tot el municipi.

A més, calia garantir la qualitat de l’aigua del CEIP Les Mimoses, que es trobava al final de línia d’una canonada que durant els períodes de baixa o nul·la activitat del Centre es quedava sense consum, fet que provocava que l’aigua quedés estancada, sense poder garantir-se la seva qualitat de subministrament. Fins ara aquest problema es pal·liava parcialment amb una electrovàlvula a l’interior del Centre accionada per un programador horari que s’obria a les hores programades per garantir una mínima circulació d’aigua.

L’obra ha consistit en l’anellat amb una canonada soterrada de polietilè d’alta densitat de la xarxa existent entre el Cementiri Municipal fins a trobar el tram final asfaltat del carrer del Camí de Can Girona (variant nord del Camí Antic de Santa Maria de Martorelles, passant pel límit de la finca de Can Girona). També s’han col·locat les vàlvules necessàries (de tall, reguladores de pressió, ventoses i drenatge).

Així, amb l’actuació portada a terme, s’ha augmentat la garantia i qualitat de subministrament, ja que l’anellat de la xarxa redueix significativament les incidències del subministrament i alhora també garanteix la qualitat de l’aigua subministrada al CEIP Les Mimoses, ja que amb el nou anellat deixa d’existir el subministrament de final de línia i passa a fer-se des d’una canonada amb circulació constant d’aigua.

L’obra ha tingut un termini d’execució de tres mesos i un pressupost de 128.342 euros.

 

Darrera actualització: 22.02.2023 | 11:25