Setmana europea de la mobilitat sostenible

Dimarts, 19 de setembre de 2023

Aquesta setmana se celebra la Setmana Europea de Mobilitat Sostenible, una campanya de sensibilització sobre les conseqüències de l’ús irracional del cotxe a la ciutat i els beneficis de l'ús de mitjans de transport més sostenibles. El tema d’aquest any és l’Eficiència Energètica, amb el lema “Combina i mou-te!”.  

La campanya de la Comisió Europea promou canvis de comportament a favor de la mobilitat activa, el transport públic i altres solucions de transport netes i intel·ligents.

L'acte principal té lloc del 16 al 22 de setembre de cada any i culmina amb el popular Dia sense cotxes. Es recomana a les autoritats locals que aprofitin la setmana principal per provar mesures de planificació innovadores, promoure noves infraestructures i tecnologies, mesurar la qualitat de l'aire i obtenir comentaris del públic.

Més pobles i ciutats que s'uneixen cada any, i amb el seu gran atractiu mediàtic, la campanya és àmpliament reconeguda com a motor cap a la mobilitat urbana sostenible a Europa i més enllà.

Des del Consell Comarcal aprofitem per donar 5 consells per estalviar energia en la mobilitat:

      

      

   

   

Darrera actualització: 20.09.2023 | 13:49