El sector turístic del Vallès Oriental fa balanç dels 4 anys

Divendres, 24 de març de 2023
  • Se celebren els dos darrers plenaris de la legislatura.

Aquesta setmana s’ha celebrat el darrer Plenari Tècnic i Privat i el darrer Plenari Polític de turisme de la legislatura. La trobada va servir per fer balanç de la feina feta els quatre anys i fer una pinzellada de les accions i projectes previstos per a l’any 2023.

Potenciar el treball públic-privat en xarxa i la cogovernança turística al territori ha estat un dels aspectes més valorats, així com la millora de la qualitat turística a través de projectes com la Xarxa de Punts d’Informació Turística o el Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere.

També s’ha posat en valor la formació del sector i la realització d’estudis, la promoció de la comarca com una destinació de turisme sostenible a través d’accions com la creació d’una guia enfocada al mercat francòfon o l’edició d’una nova web. La realització de projectes transversals de millora de la mobilitat lenta, el treball per definir el Pla Estratègic de Cicloturisme del Vallès Oriental i la presentació conjuntament amb el Consorci del Besòs Tordera als Plans de Sostenibilitat Turística en Destinació han estat altres aspectes destacats en la trobada.

Pel que fa al sector agroalimentari, la creació de la marca de qualitat Oli Vera del Vallès i el projecte de creació de la Central de distribució de producte local de Can Malé han estat els dos projectes estrella.

Altres accions que s’han volgut ressaltar han estat l’organització de fires i jornades, la formació i assessorament, l’actualització del cens de productor/es, la reedició del catàleg de productors/es artesans/nes del Vallès Oriental i del llibret de Varietats antigues de tomàquet del Vallès, el foment de l’associacionisme o el foment de la producció local.

El conseller de Turisme i Productes de la Terra, Àlex Valiente, va destacar “les ganes i la professionalitat del sector” i va animar a “seguir treballant per un turisme sostenible que aporti benestar a totes les persones que ens visiten”.

La trobada va tenir lloc dimarts a l’antiga estació de tren de Santa Maria de Palautordera, que en breu obrirà de nou les portes com un espai d’acollida de visitants i turistes sota el nom de “Montseny via natural”.

El plenari polític el formen els regidors i regidores de turisme dels ajuntaments, i el plenari tècnic-privat, els tècnics i tècniques de turisme dels ajuntaments i els representants de les associacions privades de la comarca. Tots dos, presidits per la conselleria de Turisme del Consell Comarcal.

 

Darrera actualització: 1.03.2024 | 11:26