El grup Fraikin guanya el premi Lismivo 2022 a l’empresa més inclusiva

Divendres, 15 de desembre de 2023

L’empresa de lloguer de vehicles Fraikin ha sigut la guanyadora de la setena edició del Premi Lismivo a l’empresa del Vallès Oriental socialment responsable per la inclusió laboral de persones amb capacitats diverses.

Aquesta entrega de premis és una iniciativa de la Xarxa Lismivo, coordinada pel Consell Comarcal, que pretén reconèixer les empreses amb centre de treball a la comarca implicades en la inclusió laboral de persones amb capacitats diverses i amb la responsabilitat social corporativa.

S’han tingut en compte els criteris com el percentatge de contractació de persones amb discapacitat, l’adquisició de productes o serveis a centres especials d’ocupació, acollir persones amb diversitat funcional en règim de pràctiques així com que participin a les formacions de l’empresa. La selecció també té en compte la sostenibilitat amb criteris com tenir cotxes amb zero emissions, tenir contractada l’electricitat amb baix impacte ambiental en la seva producció.

El premi consisteix en una Dona d’Aigua elaborat pel Taller Alborada i un publireportatge a la premsa comarcal.

Durant l’acte de lliurament a la Sala Polivalent de Can Jonch a Granollers, el president del Consell Comarcal, Emilio Cordero, ha remarcat la importància del treball en xarxa per la inclusió: “Tant la ciutadania, com les administracions públiques i privades són importants per afavorir la inclusió social. Cal seguir creant i reforçant circuits d’atenció a les persones amb discapacitat al nostre territori.

Per la seva part, la Consellera de Polítiques Socials, Núria Carné ha destacat el paper dels Lismivo com una “oportunitat d’animar a les empreses a seguir canviant i obrint pas cap a la inclusió”.

Els objectius de la xarxa són la sensibilització de l’empresariat, la ciutadania i les administracions públiques per afavorir la inserció social i laboral de les persones amb diversitat funcional; impulsar la inserció laboral de les persones amb discapacitat a l’empresa ordinària; reforçar i crear circuits d’atenció a persones amb discapacitat al territori; i buscar fonts de finançament per a l’execució de les accions.

“Esteu obrint camí a altres empreses que esperem que vagin sumant-se en aquesta aposta de fer pobles i ciutats millors amb l’aliança de tots plegats” ha conclòs l’alcaldessa de Granollers, Alba Barnusell.

Trencant paradigmes culturals

El grup Fraikin, amb seu a Granollers, compta amb més de 25 anys de trajectòria laboral a Espanya gestionant flotes i mobilitat per a empreses d’arreu del món. Fraikin ha establert una política de responsabilitat social empresarial (RSE) centrada en la sostenibilitat i medi ambient.

Fa uns anys, Fraikin ha desenvolupat una política d’inclusió i diversitat per un entorn de treball igualitari. Actualment, compta amb 7 treballadors i treballadores amb diversitat funcional a la plantilla, que s’encarreguen de tasques comercials i d’arxiu a l’empresa.

La directora de RRHH de Fraikin, Maria Vila, ha volgut donar èmfasi en la responsabilitat tant de l’empresa com dels treballadors per assegurar una bona inclusió: “Aquest procés ha comportat un canvi de cultura i de creences per a tothom, però els resultats han sigut molt bons. Les persones amb capacitats diverses se senten inserides dins del sistema i, per tant, de la societat.

L'empresa finalista ha sigut Microdent Systems SLU per la seva qualitat en l’elaboració de la matèria prima dels seus implants dentals així com de sostenibles que són en la seva producció per al medi ambient.

La Xarxa Lismivo està formada per administracions públiques (Diputació de Barcelona; ajuntaments de Cardedeu, Santa Maria de Palautordera i Granollers; Oficines de Treball de la Generalitat de Granollers, Granollers-Perifèria i Mollet; i el Consell Comarcal del Vallès Oriental), entitats especialitzades (APINDEP Ronçana SL, APADIS, Castell de Sant Foix, Centre Sirius, Centre de formació Mordered, Escola Pia, Fundosa Social Consulting (Fundació ONCE)), Centres Especials de Treball (Baix Montseny, Ral, Viver de Bell-lloc, Grupdem, Xavier Quincoces, Taller Alborada, Emiser Vallès, Intelami,TEB Verd), l’Oficina Tècnica Laboral (OTL) de Granollers i de Mollet, el Servei Prelaboral (INTRESS), els sindicats CCOO i UGT, la patronal Fundació PIMEC i Fundació Gentis.

 

 

Gráfico, Gráfico de proyección solar

Descripción generada automáticamente Un dibujo de una persona

Descripción generada automáticamente con confianza media

Aquest servei del Consell Comarcal contribueix a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 10 "Reducció de les desigualtats". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 20.12.2023 | 10:39