Patrícia, Marc, Joel i Sebastià, els joves finalistes en la segona edició del premi TalentJoveVO

Dimecres, 13 d'octubre de 2021 a les 10:00
  • Amb el premi, el Consell Comarcal vol posar en valor els joves vallesans que destaquen en algun tipus de sector o d’activitat.

Patrícia Domínguez, de Canovelles, Marc Fuentes, de Vilanova del Vallès, i Joel Hernández i Sebastià Bodintong, de Sant Celoni, han estat escollits finalistes del premi Talent Jove corresponent al 2020.

Es tracta de la segona edició del premi que atorga el Consell Comarcal en col·laboració amb Premsa d’Osona SA, emmarcat en el premi “Vallesà de l'Any”, i vol posar en valor els i les joves vallesans menors de 25 anys que destaquen en qualsevol tipus de sector o d’activitat a la comarca o al món, sense cap tipus de restricció en quant a l’àmbit (esportiu, musical, emprenedoria, ensenyament, voluntariat, activisme ...).

Patrícia Domínguez, veïna de Canovelles, va néixer el 1997 i és una bailaora de flamenc. Amb 12 anys ja va començar a formar-se en la matèria i des dels 17 s’inicia en el món professional actuant en diferents festivals, tablaos i d’espectacles i obtenint premis com el1r Premi – 5è Concurs Flamenc (Valors de Barcelona Amateur 2011)  i 2b Premio - II Concurs Flamenc (Tablao Las Carboneras 2018). I, a més de l’experiència com artista, també ha desenvolupat tasques com a formadora.

Marc Fuentes va néixer el 1999 i és veí de Montornès del Vallès, però la seva candidatura l’ha presentat l’Ajuntament de Vilanova del Vallès, on juga al futbol. Es tracta d’un jove amb capacitats diferents. El Marc té una paràlisi cerebral física i una gran passió pel futbol. Va estudiar en el Car de Sant Cugat el curs d’entrenador de futbol, i actualment té el títol nacional d’entrenador, i el títol d’entrenador de porters. Va crear el primer equip de nois i noies amb paràlisi cerebral al Vallès Oriental, on a partir de la seva passió vol demostrar que tothom és capaç de poder realitzar el seu somni.

Joel Hernández i Sebastian Bodintong són veïns de Sant Celoni i van néixer el 2005. Tots dos són alumnes de 4t d’ESO de l’escola Cor de Maria i van realitzar el Treball de Recerca titulat “Emmagatzematge d’energia per mitjà de la gravetat aplicat a una edificació urbana”. És un treball d’investigació consistent en un estudi d’un model energètic d’emmagatzematge d’energia completament net, de cost operatiu molt baix i funcional que utilitza l’acció de la gravetat.

En total hi van haver 12 candidats i candidates proposats pels ajuntaments de Canovelles, Granollers, Lliçà d’Amunt, Parets del Vallès, Sant Celoni, Santa Maria de Martorelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès.

El jurat, presidit pel president primer Emilio Cordero, estava format per un representant de cada partit polític present al Consell Comarcal i un ajuntament amb alcaldia independent.

La persona guanyadora es coneixerà a la gala “Vallesà de l’any” que organitza el diari El9Nou i que se celebrarà el divendres 22 d’octubre a l’Aliança de Lliçà d’Amunt.

La primera edició del premi TalentJoveVo la va guanyar Anna Martínez, de Sant Fost de Campsentelles.

 

Darrera actualització: 23.05.2022 | 10:58

Imatges