Butlletí d'Estructura Productiva. 2Trimestre de 2023

Dijous, 14 de setembre de 2023

Butlletí d'Estructura Productiva. 2T 2023- es manté el ritme de creixement de la població assalariada i el ritme de reducció dels centres de cotització mostra símpotmes de frenda

En aquest butlletí us presentem les dades relacionades amb l’estructura productiva (assalariats, autònoms i empreses) al Vallès Oriental durant el segon trimestre de 2023, a partir de l'estadística d'afiliacions a la Seguretat Social dels compte de cotització amb ubicació a Catalunya. Aquest primer semestre de l'any s'observa, al conjunt català, una  millora en els tres components de l’estructura productiva, amb un augment significatiu de la població assalariada, que registra un increment del 3,3% respecte l‘any pasat.

Al Vallès Oriental la població assalariada, se situa en 126.015 persones, augmentant en 905 persones (+0,7%) respecte l'any passat. El nombre d'empreses o centres de cotització decreix internanualment, com fa vam veure trimestre passat, tot i que molt lleugerament: els centres de cotització disminueixen un - 0,3% (-39 empreses) i pel que fa a la població que treballa en règim d‘autònoms, l‘evolució interanual és negativa però molt més reduida que en trimestres anteriors,reduint-se la xifra un -0,1% (-40 persones). Respecte al trimestre anterior, veiem l‘evolució positiva tot i que molt minsa dels centres de cotització (+0,02%), així com el creixement de la població en règim d‘autònoms (0,14%) i en canvi descens lleuger de la xifra de població assalariada (-0,23%)

Darrera actualització: 14.09.2023 | 12:35