Butlletí d'Estructura Productiva. 3Trimestre de 2023

Dimecres, 18 d’octubre de 2023

Aquest tercer trimestre creix la xifra de població assalariada i població que treballa en règim d'autònoms, en un període en el qual la xifra d'empreses o comptes  de cotització segueix mostrant un descens interanual.

En aquest butlletí us presentem les dades relacionades amb l’estructura productiva (assalariats, autònoms i empreses) al Vallès Oriental durant el tercer trimestre de 2023, a partir de l'estadística d'afiliacions a la Seguretat Social dels compte de cotització amb ubicació a Catalunya. Aquest darrer trimestre s'observa, al conjunt català i les principal comarques metropolitanes, una millora en els tres components de l’estructura productiva, amb un augment significatiu de la població assalariada, que manté un ritme ascendent, registrant un 4,2% de creixement respecte l‘any passat, xifra superior també a la registrada l‘anterior trimestre.

Al Vallès Oriental la població assalariada, se situa en 126.060 persones, augmentant en 1.070 persones (+0,86%) respecte l'any passat. El nombre d'empreses o centres de cotització torna a decréixer lleugerament respecte l‘any passat, reduïnt-se en -30 empreses (-0,25%) i pel que fa a la població que treballa en règim d‘autònoms, l‘evolució interanual és positiva, amb un guany de 235 persones (+0.81%). Respecte al trimestre anterior, l‘evolució és positiva en termes de llocs de treball (creixen les afiliacions i la població que treballa en règim d‘autònoms, al voltant del 0,2%), tot i que es redueix en el cas dels centres de cotització (-0,50%).Els llocs de treball, entesos com la suma de la població assalariada i autònoma, es situen en un total de 155.465, +1.305 llocs més respecte el mateix període de l'any passat i també per sobre de la xifra del trimestre anterior (+140 llocs).
 

Darrera actualització: 18.10.2023 | 16:36