Dades d'EROs: expedients AGOST de 2021

Dijous, 16 de setembre de 2021 a les 08:00

Nota d’activitat econòmica: Estadística de regulació d'ocupació

Dades del mes d'AGOST de 2021 i acumulat durant l'any

Les dades relatives als expedients del mes d’agost  indiquen un augment dels expedients de regulació comunicats i no desistits, coincidint amb l’època en la qual es concentra el punt àlgid del període de vacances. Així, a la comarca aquest darrer mes s’han doblat els expedients d’ocupació, que han passat dels 2 registrats el mes passat a 4, afectant a un total de 82 persones.  Per a 59 persones la causa d’extinció del contracte ha estat la suspensió d’aquest i 21 han patit l’extinció del contracte. Pel que fa a les dades acumulades entre gener i agost de 2021, en total s’han registrat 220 expedients, amb una afectació a 3.217 persones. En un 65% dels casos es tracta d’EROs per suspensió de contracte.

 A la imatge adjunta es pot veure el resum de les principals dades d’EROs acumulats fins a l’ agost i l’afectació sobre  les principals activitats econòmiques.  Aquest darrer mes, observem una major concentració en les activitats vinculades a l’Hosteleria i el Comerç a l’engròs i al detall, seguides de la Indústria manufacturera i les Activitats artístiques i d’entreteniment.

També es pot consultar les dades per municipis al document adjunt d’excel.

 

*recordem que des del mes de setembre de 2020,  l’Observatori del Treball i Model Productiu  publica dades dels Expedients de Regulació d’Ocupació (EROS). Dins d’aquests expedients distingim:

• Extinció del contracte: Acomiadament de les persones contractades afectades pel procediment d’expedient de regulació d’ocupació.

• Reducció temporal de jornada

• Suspensió del contracte

De fet, aquestes darreres 2 mesures són les que es poden assimilar a un ERTO, tal i com està contemplat a l’Article 47 de la Llei de l’Estatut dels treballadors “Suspensió del contracte o reducció de jornada por causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de força major”.

 

Darrera actualització: 23.09.2021 | 11:36