Dades d'EROs: expedients NOVEMBRE de 2021

Divendres, 17 de desembre de 2021 a les 08:00

Nota d’activitat econòmica: Estadística de regulació d'ocupació

NOVEMBRE de 2021 i acumulat durant l'any

Aquest mes de novembre s’han registrat, al Vallès Oriental, 4 expedients de regulació comunicats i no desistits, que han afectat a 258 persones, una xifra superior a la registrada el mes passat.   Tots quatre expedients registrats han estat per suspensió de contracte. Les dades acumulades de gener a novembre de 2021 indiquen que a la comarca actualment hi ha registrats 239 expedients, amb una afectació a 3.908 persones. En un 62% dels casos es tracta d’ERO per suspensió de contracte.

 A la imatge adjunta es pot veure el resum de les principals dades d’EROs acumulats fins a aquest darrer mes i l’afectació sobre  les principals activitats econòmiques.  Observem un major percentatge d’expedients vinculats a les activitats de Comerç a l’engròs i el detall en primer lloc, la  Indústria manufacturera (que ha sigut el sector que aquest mes ha registrat els 4 ERO) i l’Hosteleria. Les activitats artístiques i d’entreteniment encara concentren un percentatge d’EROS també important, al voltant de l’11%

També es pot consultar les dades per municipis al document adjunt d’excel.

 

*recordem que des del mes de setembre de 2020,  l’Observatori del Treball i Model Productiu  publica dades dels Expedients de Regulació d’Ocupació (EROS). Dins d’aquests expedients distingim:

• Extinció del contracte: Acomiadament de les persones contractades afectades pel procediment d’expedient de regulació d’ocupació.

• Reducció temporal de jornada

• Suspensió del contracte

De fet, aquestes darreres 2 mesures són les que es poden assimilar a un ERTO, tal i com està contemplat a l’Article 47 de la Llei de l’Estatut dels treballadors “Suspensió del contracte o reducció de jornada por causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de força major”.

 

 

Darrera actualització: 17.12.2021 | 09:55