Dades d'EROs: expedients OCTUBRE de 2021

Dimecres, 17 de novembre de 2021 a les 08:00

Nota d’activitat econòmica: Estadística de regulació d'ocupació

OCTUBRE de 2021 i acumulat durant l'any

Aquest mes d’octubre s’han registrat, al Vallès Oriental, 7 expedients de regulació comunicats i no desistits, que han afectat a 226 persones, una xifra superior a la registrada el mes passat.   

Pel que fa a les dades acumulades entre gener i octubre de 2021, en total s’han registrat 235 expedients, amb una afectació a 3.650 persones. En un 67% dels casos es tracta d’EROs per suspensió de contracte.

 A la imatge adjunta es pot veure el resum de les principals dades d’EROs acumulats fins a aquest darrer mes i l’afectació sobre  les principals activitats econòmiques.  Observem un major percentatge d’expedients vinculats a les activitats de Comerç a l’engròs i el detall en primer lloc, seguit de l’Hosteleria i la  Indústria manufacturera. Les activitats artístiques i d’entreteniment encara concentren un percentatge d’EROS també important, al voltant de l’11%

També es pot consultar les dades per municipis al document adjunt d’excel.

 

*recordem que des del mes de setembre de 2020,  l’Observatori del Treball i Model Productiu  publica dades dels Expedients de Regulació d’Ocupació (EROS). Dins d’aquests expedients distingim:

• Extinció del contracte: Acomiadament de les persones contractades afectades pel procediment d’expedient de regulació d’ocupació.

 • Reducció temporal de jornada

• Suspensió del contracte

De fet, aquestes darreres 2 mesures són les que es poden assimilar a un ERTO, tal i com està contemplat a l’Article 47 de la Llei de l’Estatut dels treballadors “Suspensió del contracte o reducció de jornada por causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de força major”.

 

Darrera actualització: 17.11.2021 | 13:33