Dades d'EROs: expedients SETEMBRE de 2021

Dijous, 14 d'octubre de 2021 a les 08:00

Nota d’activitat econòmica: Estadística de regulació d'ocupació

Dades del mes de SETEMBRE de 2021 i acumulat durant l'any

Les dades relatives als expedients del mes de setembre indiquen un lleuger repunt dels expedients de regulació comunicats i no desistits, a la comarca. Aquest mes s’han registrat 8 expedients, que han afectat a 207 persones, una xifra superior a la registrada el mes passat.   Per a 175  persones la causa d’extinció del contracte ha estat la suspensió d’aquest i 32 han patit l’extinció del contracte. Pel que fa a les dades acumulades entre gener i setembre de 2021, en total s’han registrat 228 expedients, amb una afectació a 3.424 persones. En un 66% dels casos es tracta d’EROs per suspensió de contracte.

 A la imatge adjunta es pot veure el resum de les principals dades d’EROs acumulats fins a l’ agost i l’afectació sobre  les principals activitats econòmiques.  Aquest darrer mes observem un major percentatge d’expedients vinculats a les activitats de Comerç a l’engròs i el detall en primer lloc, seguit de l’Hosteleria i la  Indústria manufacturera. Les activitats artístiques i d’entreteniment encara concentren un percentatge d’EROS també important, al voltant de l’11%

També es pot consultar les dades per municipis al document adjunt d’excel.

*recordem que des del mes de setembre de 2020,  l’Observatori del Treball i Model Productiu  publica dades dels Expedients de Regulació d’Ocupació (EROS). Dins d’aquests expedients distingim:

• Extinció del contracte: Acomiadament de les persones contractades afectades pel procediment d’expedient de regulació d’ocupació.

 • Reducció temporal de jornada

• Suspensió del contracte

De fet, aquestes darreres 2 mesures són les que es poden assimilar a un ERTO, tal i com està contemplat a l’Article 47 de la Llei de l’Estatut dels treballadors “Suspensió del contracte o reducció de jornada por causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció o derivades de força major”.

 

Darrera actualització: 14.10.2021 | 08:51