El Consell Comarcal presenta “El Vallès Oriental al teu ritme”: 12 rutes turístiques de benestar i 'slowtourism'

Dijous, 14 de març de 2024

Aquest matí, i coincidint  amb la celebració del Saló de Turisme B-Travel de Barcelona aquesta setmana, el Servei de Turisme del Consell Comarcal ha presentat la nova guia digital “El Vallès Oriental al teu ritme”, una guia turística en format digital i imprimible de rutes del Vallès Oriental amb propostes que complementen cada ruta.

El Vallès Oriental al teu ritme ofereix 12 rutes pels 39 municipis de la comarca. Les rutes estan distribuïdes pel territori i proposen una visita d’entre 2, 3 o 4 municipis contigus i tots els seus recursos turístics.

D’aquesta manera es convida a fer visites de curta distància que permeten descobrir l’atractiu de la zona amb el gaudi d’activitats i visites diverses per tot tipus de turistes o visitants: turisme actiu i de natura, turisme cultural, termalisme, turisme enogastronòmic, cicloturisme, turisme de compres, entre d’altres.

Dins de cada ruta també es proposen allotjaments, restaurants i comerços per oferir al visitant tots els serveis que té al seu voltant durant la seva estada.

A la guia es destaquen les empreses turístiques que participen a programes de qualitat i sostenibilitat com son el programa Punts d’Informació Turística i el programa Compromís per la Sostenibilitat Biosphere.

Cada ruta inclou enllaços directes a les rutes, activitats i recursos que faciliten l’accés a tota la informació, un desplegable amb opcions de comerç de proximitat amb producte Km.0, familiar, petit i el generacional (compra a casa: KM0 ), i també es troben les rutes i tots els seus atractius geolocalitzats al seu mapa corresponent.

La guia es troba a l’apartat Què fer de la pàgina web www.turismevalles.com i està disponible en 6 idiomes (català, castellà, anglès, francès, alemany i holandès). Es pot navegar per la guia des de l’ordinador, la tauleta o el mòbil i té la opció de descàrrega en format PDF per usar-la ‘off-line’ o per possibles impressions.

Un dels principals objectius del Consell Comarcal és promoure la visita a la comarca en moments de baixa afluència de visitants a fi que puguin descobrir-la i gaudir-ne amb calma, sense aglomeracions. És per això que el projecte porta com a fil conductor el benestar i el turisme pausat o slowtourism com una manera de conèixer el territori.

L’Slowtrourism o turisme lent és una filosofia de viatge que emfatitza les exploracions pausades, les experiències locals i la sostenibilitat. Promou la conservació del medi ambient, l'apreciació cultural i les connexions més profundes amb les destinacions, alhora que beneficia les economies locals i redueix els impactes negatius del turisme convencional. Una opció turística alternativa que contrasta amb el turisme de masses.

L’elaboració d’aquesta guia és el resultat de la proposta consensuada en el marc dels plenaris de turisme, on participen ens públics i privats del sector turístic del territori.

La presentació s’ha fet aquest matí a La Tèrmica de Granollers per part del conseller de Turisme del Consell Comarcal, Àlex Valiente, que ha posat en valor que “al Vallès Oriental podem presumir que tenim molt atractius turístics i amb aquesta guia enllacem aquests atractius en 12 rutes”.

Segons ha explicat, es tracta d’una guia en un format “molt modern i interactiu, perquè volem que la gent disposi de tot el que es pot fer al Vallès Oriental en un sol clic”. Segons ha comentat, “el que volem és que la gent que ens visita pugui disposar de diferents opcions per passar un dia al Vallès Oriental més enllà d’una activitat puntual”

Valiente ha estat acompanyat per la regidora d'Ocupació, Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Granollers, Cinta Aixendri, que ha fet una presentació de la Fàbrica Roca Umbert i concretament de La Tèrmica que, entre d’altres, ofereix una experiència immersiva al voltant de l’energia. “A part de contribuir a una atractivitat turística de la ciutat de Granollers, que volem potenciar, volem captar nous visitants per a què esdevingui una referència pel que fa a la sostenibilitat energètica”, ha dit.

El Vallès Oriental al teu ritme és una eina dinàmica per promocionar el turisme del benestar que caracteritza la comarca del Vallès Oriental.

 

https://www.vallesoriental.cat/media/repository/Imatges_recurs/ODS/ODS.png Un dibujo de una cara feliz

Descripción generada automáticamente con confianza baja Un dibujo de una cara feliz

Descripción generada automáticamente con confianza baja Imagen que contiene Tabla

Descripción generada automáticamente Interfaz de usuario gráfica

Descripción generada automáticamente con confianza media Imagen que contiene Diagrama

Descripción generada automáticamente

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 3 “Salut i benestar”, 8 “Treball digne i creixement econòmic”, 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”, 12 “Consum i producció responsables" i 17 “Aliança pels objectius”. El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 

Darrera actualització: 14.03.2024 | 15:07