Obert el període inscripcions per adherir-se als programes Biosphere i Punts d’informació turística per al 2024

Dimarts, 23 de gener de 2024

El termini per a adherir-se a les sessions informatives dels programes i la xarxa PIT finalitza a mitjans de març

El Servei de Turisme del Consell Comarcal ja ha obert el període d’inscripcions per a l'edició de 2024 de noves incorporacions a la xarxa de punts d'informació turística (PIT) i per al Compromís Biosphere i Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle

Amb l’objectiu de captar noves adhesions, el servei de turisme ofereix sessions informatives sobre els dos programes per totes aquelles empreses i entitats que estiguin interessades. Les sessions són telemàtiques amb la possibilitat de fer-se de manera individualitzada en aquells casos que es requereixi o es consideri necessari. La primera serà el dijous 25 de gener a les 10 h i la inscripció serà a través d’aquest enllaç.

Les empreses s’han de posar en contacte amb el Servei de Turisme a través del correu electrònic turisme@vallesoriental.cat o bé per telèfon 938 600 702. El termini per adherir-s’hi finalitza a mitjans de març.

Per adherir-se tant al Compromís per la Sostenibilitat Biosphere com a la Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle només cal assolir uns objectius anuals. La quota és simbòlica.

Compromís per a la Sostenibilitat Biosphere i Certificació Biosphere Sustainable Lifestyle

El Compromís per a la sostenibilitat Biosphere és un distintiu desenvolupat per Diputació de Barcelona i Cambra de Comerç per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics a partir de la certificació Biosphere de l’Institut de Turisme Responsable. L’ITR és un organisme vinculat a la UNESCO i soci de l’Organització Mundial del Turisme i del Global Sustainable Tourism Council. Es tracta d’una certificació basada en els 17 objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides integrats en l’Agenda 2030. A la comarca el gestiona el Consell Comarcal.

El programa es du a terme des del 2017 i, des de l’any 2022, les empreses han passat a obtenir la certificació Biosphere Sustainable Lifestyle. Les entitats públiques segueixen amb la distinció del compromís Commited Entiti.

Al Vallès Oriental hi ha 45 entitats públiques i privades distingides amb el certificat del 2022 i en breu se sabran les corresponents al 2023.

Punts d’Informació Turística

El programa dels Punts d’Informació Turística treballa per disposar d’una xarxa d’informació turística públic-privada per donar el reconeixement formal de la tasca d’informar i assessorar que molts dels establiments i serveis turístics que ja estan duent a terme.

L’objectiu és complementar els serveis d’informació, difusió i atenció turística. Es tracta d’un programa de la Diputació de Barcelona que al Vallès Oriental el coordina el Consell Comarcal.

Està obert a totes aquelles empreses privades i ens públics que estiguin sensibilitzades i/o motivades per donar un suport d’informació turística al visitant en el vostre establiments i/o empreses. La participació de qualsevol entitat al projecte és totalment gratuïta.

En aquests moments, el Vallès Oriental compta amb 40 empreses publiques i privades que formen part de la Xarxa.

Gráfico, Gráfico de proyección solar

Descripción generada automáticamente Interfaz de usuario gráfica

Descripción generada automáticamente con confianza media Un dibujo de una cara feliz

Descripción generada automáticamente con confianza baja Un dibujo de una cara feliz

Descripción generada automáticamente con confianza baja

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número8 "Treball digne i creixement econòmic", 4 "Educació de qualitat" i 12 "Consum i producció responsables". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

 

Darrera actualització: 23.01.2024 | 10:24