Professionals i electes de la comarca tractaran sobre l’abordatge de les violències masclistes

Dimecres, 29 de novembre de 2023

Des de l’Àrea de Polítiques Socials i d’Igualtat i l’Observatori-Centre d'Estudis del Consell Comarcal s’ha organitzat una càpsula sobre les violències masclistes al Vallès Oriental, amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. Es durà a terme el dia 1 de desembre a les 12h, a Can Ribas-Centre de Recursos Agraris (Les Franqueses del Vallès).

La trobada està dirigida a càrrecs electes, personal tècnic i directiu que forma part de serveis de la Xarxa d’abordatge en situacions de violències masclistes de la comarca del Vallès Oriental i també a persones vinculades a entitats socials.

Té l’objectiu de generar un marc comú per tal d’encaminar l’elaboració d’un protocol marc comarcal de prevenció i abordatge de les violències masclistes, que sigui consensuat i atengui les realitats diverses de tot el territori.

Programa

11:50h. Arribada

12:00h. Benvinguda, a càrrec de la consellera d’Igualtat i Feminismes del Consell Comarcal, Mònica Utrilla

12:10h. Presentació de l’Estadística sobre violència masclista al Vallès Oriental 2022, a càrrec de Núria Maynou, tècnica de l’Observatori-Centre d'Estudis

12:30h. Ponència: “Fem camí en l’elaboració d’un Protocol per a la prevenció i l’abordatge de les violències masclistes al Vallès Oriental”, a càrrec de Lucia Ortiz, professora associada de Filosofia del Dret de la UAB, investigadora del Grup Antígona i docent al Postgrau “Violències Masclistes” (UAB). Sòcia fundadora i lletrada en exercici al despatx “PraeLex, serveis jurídics SLP” i assessora jurídica dels SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) d'Olesa de Montserrat, la Llagosta i la Garriga. La seva principal línia d’investigació és el dret de família des de la perspectiva de gènere

13:20h. Debat i torn obert de preguntes

13:50h. Cloenda, a càrrec de Mònica Utrilla

 

Gráfico, Gráfico de proyección solar

Descripción generada automáticamente Imagen que contiene dibujo

Descripción generada automáticamente Texto

Descripción generada automáticamente con confianza media

Aquesta acció del Consell Comarcal contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 5 "Igualtat de gènere" i 16 "Pau, justícia i institucions sòlides". El Consell Comarcal aposta per treballar, com administració pública, en el marc de l'Agenda 2030 i els ODS.

Darrera actualització: 1.03.2024 | 10:17