Formació

La formació és una eina que, et pot facilitar, l'accés al món laboral, i, una millor adaptació als seus canvis tecnològics.

Mapa interactiu

A continuació, posem a la teva disposició un mapa interactiu on et permetrà localitzar els diversos centres de formació d'adults i l'àmplia gamma de formació ocupacional que pots trobar a la comarca.

  • Formació ocupacional

Són un conjunt d’actuacions formatives orientades a persones en edat laboral, amb l’objectiu de millorar les seves competències, habilitats i coneixements, per tal d’accedir a un nou lloc de treball o promocionar-se en el lloc de treball. Generalment la metodologia que apliquen és de caire més pràctic i professionalitzador.

Aquests cursos generalment són gratuïts, atès que la gran majoria estan subvencionats per les administracions públiques, especialment pel Fons Social Europeu i les comunitats autònomes.

Aquesta formació no està reconeguda pel ministeri d’Educació però sí pel de Treball.

Mitjançant aquest enllaç podràs accedir al cercador de cursos del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC):

  • Formació reglada

La formació reglada es diferencia de la formació ocupacional, en que, aquesta, sí està reconeguda pel ministeri d’Educació. La seva durada és mes dilatada en el temps, la qual cosa comporta més hores lectives i un formació i metodologia més generalista.

En aquest enllaç trobaràs informació sobre l’oferta formativa del Departament d’Educació.

Depenent de quina especialitat vulguis cursar, també podràs trobar-la en format telemàtic, o a distancia, com per exemple, l'Institut Obert de Catalunya (IOC).

  • Formació transversal

Et proporcionarà un aprenentatge en el desenvolupament de les teves habilitats i/o competències que podràs aplicar tant al món laboral com a la teva vida privada. Aquests tipus de formació també et poden ajudar a desenvolupar aptituds en el coneixement i habilitats vinculades a les noves tecnologies, i als idiomes.

  • Formació on-line

Actualment existeixen solucions si no pots assistir a classe de manera presencial, molts centres ofereixen els seus serveis formatius en format on-line. En aquests enllaços hi trobaràs algun d’ells i les especialitats que ofereixen.

  • Aula Mentor - Cursos reconeguts per el Ministerio de Educación y Formación Profesional. Els cursos tenen un cost.

  • Mooc - Cursos gratuïts.

 

 

 

Darrera actualització: 20.09.2023 | 16:13